Мапа порталу

Народні депутати посприяють реалізації ідеї Тетяни Казакової щодо встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках Миколаєва

Директор департаменту ЖКГ ММР Андрій Палько заявив, що стосовно реалізації програми встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках міста Миколаєва «є розуміння з боку народних депутатів України та ПАТ «Миколаївгаз».

image

Обговорення проекту рішення Миколаївської міської ради «Про затвердження Міської Програми встановлення індивідуальних  лічильників газу в багатоквартирних будинках мешканцям м. Миколаєва на 2018-2019 роки» відбулося у вівторок, 14 листопада, під час засідання постійної комісії Миколаївської міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

Раніше виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова поставили задачу перед департаментом ЖКГ ММР опрацювати конкретні шляхи реалізації вказаного питання.

«Була опрацьована програма з установки газових лічильників. Раніше ПАТ «Миколаївгаз» встановив газові індивідуальні лічильники тільки в будинках, де є газові котли, газові плити та колонки, а в будинках, де встановлена тільки газова плита, програма ПАТ «Миколаївгаз» припинила діяти. Близько 495 будинків, де споживачів приблизно 26 тисяч, залишаються під питанням установки загальнобудинкових газових лічильників, що є несправедливим та некоректним по відношенню до мешканців міста. Тож ми опрацювали програму, яка відповідає вимогам фінансових показників та критеріям профільного міністерства, на умовах софінансування (міський – 60 мільйонів гривень+державний бюджети – 30 мільйонів гривень+кошти ОСББ – 3,5 мільйони гривень)», - зазначив директор департаменту ЖКГ ММР Андрій Палько.

image

image

image

Крім того Андрій Палько підкреслив, що народні депутати України (шляхом виділення субвенцій з держбюджету) та представники ПАТ «Миколаївгаз» згодні допомогти в реалізації зазначеного питання, та нагадав, що протягом 2 років буде встановлено близько 26 тисяч індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках на території міста.

Член комісії Олександр Гусєв запитав директора департаменту ЖКГ ММР, чи є розрахунки вартості одного газового лічильника.

«За попередніми розрахунками середня ціна газового лічильника складає 4 тисячі гривень разом, включаючи монтажні роботи, вартість робіт від міста – 10%/90%, у разі взаємодії з ПАТ «Миколаївгаз»», - розповів Андрій Палько.

Член комісії Євген Римарь звернувся до Андрія Палько з проханням розповісти, на чиєму балансі знаходитимуться газові лічильники. За словами директора департаменту ЖКГ міськради, «сесія міськради має право передати лічильники у власність мешканця багатоквартирного будинку по акту приймання-передачі».

«Але однозначно проводитимуться торги через систему «Прозоро», тому що сума велика, крім того закупівля буде проведена за лотами в кожному районі міста окремо (однак в пріоритеті – будинки населення пільгової категорії)», - розповів Андрій Палько.

До того ж Андрій Палько додав, що при співпраці з ПАТ «Миколаївгаз» окрім вищезазначених сум на реалізацію міської програми додатково буде залучено близько 3,5 мільйони гривень.

image

image

image

image

На завершення обговорення питання постійна профільна комісія підтримала ініціативу Тетяни Казакової та проголосувала одноголосно за винесення питання на розгляд чергового засідання сесії міськради, після чого департамент ЖКГ почне процес встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках, які розташовані на території міста Миколаєва. 

Нагадаємо, що 13 жовтня 2017 року Тетяна Казакова надала розпорядження заступникам міського голови (Мкртич Мкртичян, Валентина Бондаренко, Андрій Дадівєрін) винайти можливість виділення коштів з міського бюджету щодо встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках, що на території міста Миколаєва; директору департаменту ЖКГ Андрію Палько Тетяна Казакова доручила розробити програму встановлення газових лічильників.

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: